Szpinakowe smoothie bowl

Dziś na śniadanie, dla miłej odmiany, zamiast ulubionej owsianki przygotowałam pyszne, wartościowe, super szybkie i mocno zielone szpinakowe smoothie bowl. Niech Was ten zielony kolorek nie przestraszy. Szpinak jest tu praktycznie niewyczuwalny, daktyle i banany zapewniają solidną dawkę słodyczy, a limonka dodaje lekkości i orzeźwienia. Na górę mojego smoothie bowl dodałam mrożone czerwone porzeczki, płatki migdałowe i łuskane nasiona konopi, ale świetnie sprawdzą się też maliny, truskawki, borówki, płatki owsiane czy domowa granola.

Składniki:

  • 3 duże garście szpinaku
  • 2 zamrożone banany
  • sok z 1 limonki
  • 4 – 6 daktyli
  • 3/4 szklanki mleka migdałowego
  • ulubione dodatki (u mnie: czerwone porzeczki, płatki migdałowe i nasiona konopi)

Przygotowanie:

  1. Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić.
  2. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu blendera i zmiksować na gładkie smoothie.
  3. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s